Tequila zonder kater !

'Let's drink a shot of Tequila'

Zout, tequila en een schijfje limoen, deze drie zijn zeker en vast een goed "partystarter".

Maar daags nadien komt die kater weer langs om je de hele dag lastig te vallen met hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid.

 

 

Kunnen we hier iets aan doen? 

Volledig voorkomen is moeilijk, maar kunnen we de gevolgen van een avondje doorzakken beperken?

 

Hieronder enkele tips ;-)

 

 

 

1. Zorg ervoor dat de Tequila (of elke andere drank die je drinkt) puur is ! Wat tequila betreft kan je best kiezen voor een soort die afkomstig is uit Mexico en waarop de vermelding "100% agave" staat. Soms wordt tequila gemengd met rum, dit is niet verboden of doet weinig aan de smaak, maar zorgt er wel voor dat je sneller een klop van de hamer krijgt.

2. Wij drinken de tequila als een shot en liefst meerdere na elkaar, maar echte Mexicanen gaan de tequila eerder drinken zoals wij een goede whiskey drinken. Een groter glas en met kleine sipjes, zo kan je ook echt genieten van de smaak. Wrijf met een limoen over de rand van het glas om een nog betere smaaksensatie te krijgen.

3. Wissel af, shot tequila, glas water, het is en blijft de beste truc om een kater te voorkomen.

4. Kies een "blanco tequila". Tequila is te verkrijgen in verschillende prijzen en kleuren. Hoe donkerder de kleur, hoe langer de tequila werd gerijpt, waardoor de smaak beter is, maar de koppijn achteraf groter. Als je echt "shotjes" wil drinken, kies dan de doorzichtige variant. Die is ook voordeliger. Wil je echter van een glas tequila genieten, proef dan zeker de donkere varianten.

5. Mexican Food ! Kom ons in het Noorderhuis bezoeken, voor je aan de shotjes begint :-) Zoals bij alle avondjes uit is eten voor het drinken altijd een aanrader, hoe vettiger hoe beter. Het vet beschermt immers tegen een te hoge opname van alcohol, waardoor je minder snel van een kater last zal hebben.