5 gezondheidsvoordelen van JALAPENOS.

Jalapenos vallen onder de categorie "superfood". Ik weet, ze zijn heet en pikant, maar ze zitten vol anti-oxidanten die veroudering voorkomen en je gezond houden. Hieronder de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen, voor wie enkele keren per week jalapenos in zijn eetpatroon opneemt.

 

 

 

  1. Tegen gewrichtspijn:  capsaïcine fungeert ook als een ontstekingsremmer, en pijnstiller bij gewrichtspijnen. 
  2. Helpt bij het afslanken: Jalapenos bevatten de stof capsaïcine, deze stof wordt in veel "afslankingsproducten" gebruikt omdat deze stof letterlijk vetten zou wegbranden. Het helpt ook de spijsvertering te verbeteren en versnellen.
  3. Darmproblemen en kanker: uit recente studies van de Britse universiteit is aangetoond dat capsaïcine zorgt voor een afremming van kankercellen, specifiek darmkanker en prostaatkanker. Maar ook helpen ze om het metabolisme op peil te houden en de maag en darmen gezond te houden.
  4. Hoofdpijn: capsaïcine in jalapenos is ook bekend als pijnstiller bij koppijn en migraine, ze zorgt voor een betere doorbloeding. Een jalapeno en je koppijn is verleden tijd. 
  5. Koude en verkoudheid: de hitte van de peper helpt om de sinussen vrij te maken en de luchtwegen te reinigen. Ze helpen dus een verkoudheid te voorkomen en genezen. Ze helpen je ook om jezelf te beschermen tegen de koude op skireis, de pepers verwarmen het lichaam en in combinatie met een stukje gember zal je zeker geen koud hebben.